A Feast For Crows

George R.R. Martin

A Feast For Crows är en transportsträcka. Där man i de tidigare böckerna så tydligt känt att handlingen ständigt drivs framåt, stannar A Feast for Crows upp. Det är synd, jag har imponerats av hur skickligt Martin lyckats driva den stora handlingen med hjälp av de små berättelserna, som aldrig känts tråkiga eller onödiga.

Behövs boken egentligen eller är den bara utfyllnad? Det finns som jag ser det två sidor av det myntet. Å ena sidan är det härligt att Martin drar ut på historien eftersom jag egentligen inte vill att den någonsin ska ta slut. Å andra sidan blir jag orolig när jag tänker på hans fysiska kondition (som att döma av de bilder jag sett på honom verkar vara sådär) och hur lång tid det tog att skriva den senaste boken. Det alla fans av A Song of Ice and Fire fruktar mest just nu är att George R.R. Martin ska trilla av pinn innan han hunnit avsluta serien. Om det händer tror jag att A Feast for Crows kommer ses som ett misstag.